10 Rahsia Terbuka Busines Online di Malaysia Yang Mesti Diambil Perhatian 

  • Penjual China amat terdesak dengan pasaran domestik mereka yang sudah tepu, maka rela membuang harga untuk menakluki pasaran Malaysia melalui Shopee dan Lazada
  • Fokus utama pasaran e-Dagang (Shopee& Lazada) sekarang ialah pertumbuhan trafik yang amat terpengaruh oleh harga murah, bukannya quality ataupun servis.
  • Pendapatan penjual-penjual Malaysia sekarang amat tergantung kepada diskaun hebat yang disubsidikan oleh pasaran e-Dagang (Shopee& Lazada.) Apabila budget berkurangan, busines kita terjejas teruk. 
  • Peluang Malaysia untuk mencapai kejayaan model e-Dagang China amat tipis sekali, kerana populasi rendah, logistik lambat dan kekurangan pakar pemasaran digital.
  • Data digital pengguna seperti gaya hidup dan pendapatan amat penting. Peperangan sengit di antara pasaran e-Dagang (Shopee, Lazada), e-Dompet (TnG, Boost), Bank (Maybank, CIMB), Kad credit (Visa, Master), Pengendali Telefon Bimbit (Digi, Umobile) dan Media social (Wechat) untuk merebut perbelanjaan pengguna masing-masing. 
digital-marketing-malaysia-sell-online-ecommerce-efficient-marketing-strikemygoal-delivery

Strikemygoal Digital Marketing sedia membantu busines tradisional untuk berjaya dalam penjualan online di Malaysia.

Isikan Maklumat Untuk Mendapatkan 5 Lagi Rahsia Utama dan Tips Untuk Menanganinya.

Copyright 2019 by Strikemygoal Digital Marketing.